Wintersport, waar naar toe?

Dit artikel behandelt de wintersport landen: Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.
Alle drie de landen hebben het voordeel sneeuwrijk gebied te bezitten, wat natuurlijk een vereiste is voor winterpret. Dat zorgt voor een breed scala aan reisopties.
Er zijn ontzettend veel ondernemers die inspelen op de vraag, van vooral mensen die uit de landen komen waar sneeuw niet of weinig valt. Wintersport trekt namelijk een groot publiek aan, uit alle klassen van de samenleving.

Oostenrijk is bijvoorbeeld het populairste skiland onder Nederlanders. En dat al voor tientallen jaren. Want los van de vele honderden kilometers aan sneeuwbanen, gaat men graag de Après-ski feesten af.
Misschien ontkennen mensen het, maar die feesten zijn voor sommige wintersporters de reden om te vertrekken. Gezelligheid is hier geen zeldzaamheid!

Naast Oostenrijk, komt natuurlijk vrij snel Zwitserland in beeld, wanneer het om wintersport gaat. Zwitserland staat algemeen bekend om haar zakmessen, uurwerken en kaas. Misschien is dat ook een verklaarbare reden, dat niet meer dan 9 procent van de Nederlandse wintersporters voor Zwitserland kiest.
Dat is eigenlijk geen straf, want op die manier komt men met de Nederlandse taal niet ver. Grote kans dat bijvoorbeeld menu kaarten niet-Nederlands zijn. Nederlanders zelf zullen ook niet veel gezien worden.
Los daarvan, Zwitserland blijft een belangrijk en groots land. Maar wel met een sneeuwgarantie en in principe ruimte voor alle skiniveaus.

Als derde van deze top drie nemen we Frankrijk in behandeling. Frankrijk is het grootste land en het land waar Nederlanders een duidelijk beeld bij hebben.
Misschien is Frankrijk ook wel het land wat zich bij uitstek laat lenen om te wintersporten. Het staat vol met pistes, dus skiën, snowboarden en welke sneeuwsporten men ook maar wil uitoefenen, het kan in Frankrijk.
Dankzij de uitgestrekte bossen, kan men genieten van fenomenale uitzichten, welke voor sommige mensen de reden kan zijn om te wintersporten in Frankrijk.
De faciliteiten zijn goed geregeld. Fantastische (hoge) ligging, vlotte skiliften, bij de reis inbegrepen skipassen en grote diversiteit binnen de pistes zorgen er voor dat elke wintersporter hier terug wil komen. Frankrijk weet dat en maakt goed gebruik van dit gat in de markt.

Persbericht van: http://www.vakantie2go.nl/