Make-up

Op het moment van schrijven is het herfst. De winter ligt op de loer, temperaturen dalen en wind en regen worden buiten het dagelijkse beeld. Veel mensen vinden dit jammer, andere mensen zijn er blij mee. Het betekent namelijk dat de knusse avonden er aan komen.
Met name het sinterklaasfeest, Kerstmis en Oud en Nieuw zijn de evenementen waar naar uit gekeken wordt.
En natuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met de Make-Up tijdens deze seizoenen.

Sinterklaasfeest
Het sinterklaasfeest is actueel in het nieuws vanwege de zwarte pieten discussie. Vooral de kleur van zwarte piet is in opspraak geraakt. Nou vindt de schrijver van dit artikel dat zwarte piet, zwart moet blijven. Het is nota bene de naam van de beste knecht.
Daarom gaat dit artikel over een manier, misschien wel een van de beste, om zwarte piet fatsoenlijk voor de dag te laten komen en dus netjes in de Make-Up te steken.
Tips, tricks en beschrijvingen kunnen onderstaand gelezen worden.

Make-Up pietenbaas
Ten eerste is het belangrijk om een goede basis kleur te kiezen. Meestal wordt er gekozen voor zwart, maar bruin is ook niet ongewoon. Om een zo’n goed mogelijk resultaat neer te zetten is een combinatie, dan wel twee lagen, een optie. Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat er geen ongeschminkte plekken meer zijn. Kijk dus ook een keer onder de kin, langs de haargrens en vergeet de oren niet. Zit de Make-Up overal? Lees dan snel verder.
Daarop volgend zijn de lippenstift (rood of roze), wenkbrauwen (zwart) en lijntjes onder ogen van belang.
En uiteraard is geen piet compleet zonder een mooie pruik en een stel grote gouden oorbellen. Een baret met mooi veer en witte kraag niet te vergeten.
Er is een overvloed aan kleding beschikbaar voor zwarte piet, dus daar zijn weinig obstakels te verwachten. Dekkend zou hier centraal moeten staan. Zolang er maar geen ongeschminkte stukken huid tevoorschijn komen.

Met de aanraders zou de Make-Up verzorgen voor een zwarte piet geen probleem moeten zijn! En vergeet niet, het is en blijft een kinderfeest waarbij plezier centraal staat!